Młoty do trzciny cukrowej, o lepszej trwałości użytkowej

Informacje ogólne
Nazwa centrum
SSAB
Opis referencji

Opis: Drugi krok kruszenia w cukrowni

Dane techniczne: Ścieranie wynikające z ciepła tarcia na głowicy nakrętki. Akcja ściskania / zgniatania wymagana do fragmentacji

Trwałość użytkowa i status: Napawany młot ze stali miękkiej wytrzymał tydzień. Nowa konstrukcja z wałem dla blachy Hardox® 400 oraz nakrętka ze stali Hardox® 600 wytrzymują 2 tygodnie.

Dalsze wzrosty trwałości użytkowej, by uzyskać warstwę napawaną (HF) u góry nakrętki ze stali Hardox® 600. Potrzebna jest warstwa masła dla stali austenicznej 307.

Klient końcowy
Branża
Rolnictwo leśnictwo rybołóstwo
Surowiec do obróbki
Zboża
Część eksploatacyjna
Sprzęt
$name
Temperatura
0 – 250 °C / 32 – 480 °F
Rozmiar materiału do obróbki
10 – 300 mm / 0.4 – 12.0 "
Rozwiązanie
Nowe rozwiązanie
Hardox® 600
Kluczowe czynniki sukcesu
Dłuższy okres użytkowania
100%
180